12 feb 2020

Sidste nyt .

Nyt vedrørende vaccination for lungebetændelse

Fra i dag kan alle personer, der er fyldt 65 år blive gratis vaccineret mod pneumokokker. Tilbuddet skal bidrage til at sikre, at personer, der er i særlig risiko for svær pneumokoksygdom, ikke bliver ramt af sygdommen under COVID-19 epidemien.

15 JUN 2020

Pneumokokker er bakterier, der kan forårsage meningitis, blodforgiftning og lungebetændelse. Personer over 65 år er i øget risiko for at udvikle disse alvorlige sygdomme, hvis de bliver smittet med pneumokokbakterier, og fra i dag kan de derfor blive gratis vaccineret.

Tilbuddet om pneumokokvaccination er en del af en samlet vaccinationspakke, som regeringen har vedtaget i forbindelse med corona-epidemien. Formålet med vaccinationspakken er at forsøge at beskytte personer i særlig risiko under COVID-19 epidemien mod at bliver ramt af andre infektionssygdomme. 

Alder og kronisk sygdom øger risikoen

Fra april blev personer med visse kroniske sygdomme tilbudt gratis pneumokokvaccination, og nu er tilbuddet udvidet til også at gælde alle, der er fyldt 65 år.

”Vi ved, at alder og kronisk sygdom har betydning for, hvor sårbar man er over for pneumokokker. Disse grupper er samtidig i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, og vaccination mod pneumokokker skal sikre, at de ikke samtidig rammes af en alvorlig pneumokok-infektion under COVID-19-epidemien,” siger overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg og tilføjer: 

”Vaccinationen beskytter ikke mod COVID-19, men mod pneumokok-infektion og de alvorlige tilstande, der kan opstå i den forbindelse”.

 

OBS OBS Mandag 16. marts:  VI LUKKER FRA IDAG FOR DE DAGLIGE ÅBNE KONSULTATIONER. Det vil sige at du IKKE kan komme uden at have en tid hos os, pga risiko for smittespredning. Vi har reserveret så der er ekstra ledige tider, men DU SKAL RINGE først. 

From today we close the daily open consultations, due to the risk for spreading virus. Call us for an apointment.

نغلقها على المشاورات المفتوحة اليومية

 

August 2020: Angående Corona virus.

For at undgå at smitte ældre og svækkede, skal I altid ringe før I kommer.

 

December 2019: HPV vaccinen er udsolgt i hele 2020, og kan kun gives til børn i det planlagte vaccinationsprogram.

December 2019: Der er mange tilfælde af fnat for tiden.